Novinky ze sociálních sítí březen 2024

V březnovém záření sociálních sítí se odehrálo mnoho zajímavých událostí, které přinášejí nové možnosti a funkce pro miliony uživatelů po celém světě. Ty nejdůležitější novinky jsme vám shrnuli do jednoho krátkého článku.

Instagram stále pracuje na mapě přátel

Jde o velice podobnou mapu, kterou můžete najít na Snapchatu. Mapa bude zobrazovat polohu vašich přátel v reálném čase. Funkce by se dala přirovnat i k Applu a jeho “Findy My”.

Zdroj: Techcrunch. Instagram is working on a ‚Friend Map‘ feature that would let you track friends‘ locations | TechCrunch

Threads API začne být dostupná od května

Rozhraní API umožní vývojářům vytvářet aplikace třetích stran pro Threads a umožní webům publikovat přímo na platformě. Podle vývojáře Threads Jesseho Chana umožní API uživatelům „ověřovat se, publikovat vlákna a získávat obsah, který prostřednictvím těchto nástrojů zveřejnili“, přičemž další funkce budou k dispozici později.

Zdroj – The VERGE. Threads’ API is coming in June

Evropská komise udělila Applu pokutu 2 miliardy dolarů

Tato pokuta byla Applu udělena za údajné zneužití dominantního postavení na trhu distribuce hudebních streamovacích služeb a za porušení pravidel obchodu App Store. Komise zejména zjistila, že společnost Apple uplatňovala vůči vývojářům aplikací omezení, která jim bránila informovat uživatele iOS o alternativních a levnějších službách předplatného hudby dostupných mimo aplikaci.

Zdroj: Europian Commision. Press corner .

Facebook začne používat AI k doporučování videí

V rámci „technologického plánu“ společnosti Meta pro období od nynějška až do roku 2026 vyvíjí společnost model AI , který bude sloužit jako zdroj doporučení pro videa a uživatelské kanály, uvedl na technologické konferenci Morgan Stanley Tom Alison, šéf společnosti Facebook.

Zdroj:Quartz. Facebook is turning to AI to run its ‚entire video ecosystem‘

TikTok nyní umožňuje tvůrcům ve více zemích si vydělat peníze pomocí svých efektů

TikTok rozšířil svůj AR Creator program už i do České republiky – Tvůrci si tak mohou vydělat peníze pomocí tvorby efektů.

Zdroj: Techcrunch. TikTok is now letting creators in more countries earn money for their effects | TechCrunch

LinkedIn nyní umožňuje firmám sponzorovat jakýkoli organický příspěvek na platformě.

Dříve mohly značky využívat reklamy Thought Leader k přeměně příspěvků pouze od ověřených zaměstnanců. Nyní je možné propagovat příspěvky i od lidí, kteří nejsou zaměstnanci. Sdílení postřehů a zkušeností od lidí, kteří nejsou na výplatní listině firmy, může pomoci zlepšit její reputaci a důvěryhodnost a vést k většímu počtu konverzí.

Zdroj. MAM. LinkedIn nyní umožňuje značkám sponzorovat jakýkoli organický příspěvek – Marketing & Media

Někteří uživatelé mohou na Instagramu přidat až 20 fotografií/videí do carouselu

Instagram experimentuje s carousel příspěvky a někteří uživatelé nyní mohou do svého postu na IG přidat až 20 obrázků či videí.

Zdroj. Social Media Today. Instagram Experiments With More Frames Within Carousel Posts

Na Youtube bude nyní možné označit videa, která byla vytvořena pomocí AI

18. března YouTube oznámil aktualizaci svých zásad týkajících se obsahu vytvořeného pomocí umělé inteligence.Tvůrci obsahu budou nyní muset ve svých videích používat značky umělé inteligence, aby informovali diváky o tom, že obsah byl vytvořen s využitím umělé inteligence.

Zdroj. voquent. YouTube’s New Policy on AI-Generated Content REVEALED – Voquent

Na sociální síti X je nyní možné přidat do groupchatu až 256 lidí, doposud to bylo 200

Díky novému limitu budete moci do vašich groupchatů připojit dalších 56 lidí. Společnost X se snaží rozšířit možnosti chatu, protože se chce opřít o nové trendy v oblasti zapojení.V červnu loňského roku X rozšířil limit členů skupinového chatu na 100 osob, v srpnu pak opět na 200 osob. Nyní ho zvýšila znovu, aby poskytla srovnatelné možnosti chatu s ostatními aplikacemi.

Zdroj. Social Media Today. X Increases Group Chat Limit to 256 Members

Další novinky můžete číst : Sociální sítě novinky

Chcete maximálně využít sociální sítě?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru