LinkedIn testuje formát Stories

Možná je to trochu překvapení, každopádně LinkedIn potvrdil, že pracuje na své vlastní verzi Stories, která bude brzy představena.

LinkedIn aktuálně testuje svá Stories pouze interně a není známo žádné datum, kdy by Stories mohli dorazit i k ostatním uživatelům.

Samozřejmě toto není poprvé, kdy LinkedIn testuje svá Stories. V roce 2018 LinkedIn začal testovat první Stories, ke kterým měli přístup pouze studenti univerzit.

LinkedIn Stories Webmium

Tento test byl pojmenován „Student Voices“ a byl spuštěn pro všechny studenty univerzit v USA. Měl pomoci studentům hlavně interagovat s ostatními a sdílet své zkušenosti. V tomto směru chtěl LinkedIn, aby se platforma díky Stories stala nástrojem pro komunikaci mezi mladšími diváky, což by podpořilo další rozšíření sítě LinkedIn. 

I v roce 2018 LinkedIn zmínil, že Stories plánuje rozšířit mezi všechny uživatele, což se ale nestalo. Jak budou Stories vypadat zatím nikdo neví, ale s největší pravděpodobností to bude podobné testu z roku 2018.

Bude to efektivní?

Na různých blozích můžeme již dnes vidět vlnu kritiky, že Stories úspěšná nebudou, ale pokud si vzpomenete, takto se Stories začínal i Instagram. Ze začátku byla většina uživatelů z Instagram Stories zmatená a teď jsou Instagram Stories jednou z hlavní funkcí, které uživatelé využívají. Počkejme si, jestli LinkedIn čeká stejný osud.

Zdroj: theverge.com, socialmediatoday.com, linkedin.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru