Novinky v PPC únor 2024

Google Analytics 4 spouští výchozí přehled Google Ads

Google Analytics 4 zavedl výchozí přehled Google Ads, který je nyní k dispozici. Tento nový přehled, který byl k dispozici již v Universal Analytics, se nyní nachází v sekci přehledů výkonu vašeho účtu GA4. Chcete-li získat přístup k tomuto přehledu, musíte propojit svůj profil GA4 s účtem Google Ads.

Nový přehled Google Ads v Google Analytics 4 (GA4) představuje významnou aktualizaci pro marketéry v oblasti digitálního marketingu. Tento přehled, který dříve existoval v Universal Analytics, nyní poskytuje uživatelům GA4 jednodušší přístup k informacím o výkonu jejich reklamních kampaní. Dříve bylo nezbytné přepínat mezi různými rozhraními a aplikacemi, aby se získali informace o výkonu reklam na Google Ads. Nyní však tento nový přehled umožňuje marketérům sledovat výkonnost svých reklam přímo v rámci GA4. To znamená, že lze snadněji analyzovat, co funguje dobře a co je třeba zlepšit, a to vše na jednom místě.

Google zdůraznil důležitost propojení účtů Google Ads s GA4, aby uživatelé nadále mohli využívat všechny dostupné statistiky a informace pro své reklamní kampaně. Bez tohoto propojení by uživatelé mohou ztratit přístup k cenným datům o výkonu svých reklam a jejich efektivitě. Tato aktualizace je součástí širšího úsilí Google o zlepšení uživatelského prostředí pro reklamníky. Propojení různých nástrojů a platforem umožňuje marketérům lépe porozumět výkonu svých reklamních kampaní a efektivněji optimalizovat své strategie pro dosažení lepších výsledků. Všichni, kteří provozují reklamní kampaně nebo využívají Google Ads k propagaci svých produktů a služeb, by měli provést propojení svých účtů s GA4 a využít nového přehledu Google Ads pro získání důležitých informací o výkonu svých reklamních aktivit. Tím mohou lépe porozumět chování svých zákazníků a dosáhnout lepších výsledků s jejich reklamními kampaněmi

https://searchengineland.com/google-analytics-4-launches-default-google-ads-report-437978

Google rozšiřuje možnosti generativní umělé inteligence pro automaticky vytvořená aktiva

Google rozšířil své funkce generativní umělé inteligence pro Automaticky Vytvořená Aktiva (ACA) na všechny inzerenty mluvící anglicky v USA a Velké Británii. Tato aktualizace je důležitá pro inzerenty, kteří chtějí využívat generativní umělou inteligenci k vytváření svých reklamních kampaní. S novými funkcemi ACA mají inzerenti okamžitý přístup k široké škále nápadů a mohou ušetřit čas při tvorbě obsahu svých reklam.

ACA, neboli Automaticky Vytvořená Aktiva, jsou nastavení na úrovni kampaně, která umožňují inzerentům automaticky generovat nadpisy a popisy pro své reklamní kampaně. Tato funkce pomáhá inzerentům vytvářet obsah, který doplňuje jejich vlastní poskytnuté informace a zlepšuje celkový obsah reklamních kampaní.

Generativní umělá inteligence je klíčovým prvkem v této aktualizaci, protože umožňuje vytvářet obsah, který lépe odpovídá požadavkům uživatelů. To znamená, že vygenerovaný obsah je relevantnější a lépe odpovídá potřebám uživatelů vyhledávání.

Funkce ACA pracuje ve spojení s responzivními reklamami ve vyhledávání tím, že na základě konkrétních podrobností reklamy generuje nový obsah, jako jsou nadpisy a popisy. Tento proces zohledňuje faktory jako je vstupní stránka, existující reklamy a klíčová slova, aby vytvořil obsah, který má nejlepší výkonnost při zobrazování reklam na relevantní dotazy uživatelů.

https://searchengineland.com/google-expands-generative-ai-automatically-created-assets-437430

Sklik zveřejnil rozšířenou verzi RTG a konverzního skriptu

Jedná se o skript s parametry pro emailovou adresu, telefon a adresu uživatele. Data je možné posílat v hashované podobě (SHA-256), pokud inzerent nebude hashovat data na svojí straně, zahashuje je Seznam. V této chvíli Seznam už zpracovává parametr eid (emailová adresa). Implementace by proto už v současnosti měla pomoci navýšit doměřitelnost a pomoci s naplněním publik na Safari a Firefoxu.

https://vyvojari.seznam.cz/identita

Velká aktualizace Pmax! Možnost cílení na přítomnost v lokalitě je nyní dostupná pro více účtů!

Tato aktualizace umožňuje inzerentům přesněji cílit své reklamní kampaně Pmax na základě geografické polohy:

  • Možnost cílení na přítomnost nebo zájem
  • Možnost cílení pouze na přítomnost

Toto je nová funkce, která dosud nebyla dostupná pro kampaně Pmax, ale byla používána pro všechny ostatní typy reklamních kampaní. Tato aktualizace umožňuje inzerentům lépe přizpůsobit své cílení podle geografické polohy a dosáhnout tak lepších výsledků svých reklamních kampaní.

https://www.linkedin.com/posts/thomaseccel_ppc-googleads-pmax-activity-7167520859807596544-4Y7Q/

Další novinky najdete na: PPC novinky

Chcete maximálně využít možnosti Google Ads?

Přejít nahoru