Novinky ze světa webových stránek květen 2024

Letošní květen přinesl do světa webových stránek nové trendy. Co se dnes na webech nosí? Shrneme si to v krátkém článku.

AR a VR Technologie:

Napadlo by Vás, že svět VR se promítne i do webového světa? Augmentovaná (AR) a virtuální realita (VR) se stále více začleňují do webových stránek, zejména v oblasti e-commerce. Umožňují například vizualizovat produkty ve vlastním prostředí nebo vyzkoušet virtuální produkty, což zlepšuje rozhodování návštěvníků a zvyšuje pravděpodobnost nákupu. Například díky virtuální realitě si můžete vyzkoušet brýle ještě před jejich objednáním – není to skvělé? (LambdaTest).

Strhující 3D ve Webovém Designu

Tyto prvky mění tradiční webové stránky na interaktivní platformy. Velké značky, jako IKEA a Puma, investují do 3D prvků, které uživatele ještě realističtěji vtáhnou do prostředí a umožní jim s ním interagovat. Tím jsou webové stránky pro uživatele mnohem zapamatovatelnější.

Více o tomto trendu naleznete zde.

Personalizované Ilustrace a Retro Design

Retro prostě letí. Zapomeňme chvíli na klasické fotky z fotobank. Vzrůstá poptávka po vlastních ilustracích. Retro a nostalgický design, inspirovaný estetikou 90. let a počátku 2000. let, také získává na oblibě, protože navozuje pocit nostalgie a jednoduchosti (Design Articles, Inspiration & Resources) (LambdaTest).

3D a Interaktivní Prvky

3D vizuály a interaktivní prvky se stávají stále populárnějšími, protože poskytují uživatelům pohlcující zážitek. Webové stránky s 3D prvky, jako jsou virtuální prohlídky obchodů nebo produktové stránky, zůstávají v paměti uživatelů déle (Design Articles, Inspiration & Resources) (LambdaTest).

Anti-design a Maximalismus

Anti-design se odklání od minimalismu, který se teď těší velké oblibě. Jelikož se říká, že všeho moc je příliš, tento směr na rozdíl od minimalismu přináší chaotický, ale kreativní přístup. Zahrnuje asymetrické prvky, velká písma a neobvyklé rozvržení. Maximalismus využívá silné barvy, výraznou typografii a bohaté textury (wix.com).

Tyto nové trendy výrazně ovlivňují způsob, jakým uživatelé interagují s webovými stránkami.
Co přinese červen?
To zjistíme zase příště.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru